Over In Another Era

Mijn naam is Annelies en ik ben een 29-jarige Vlaamse geschiedenisnerd 🤓🏰. Weliswaar zonder diploma, maar met veel passie en enthousiasme voor de Europese geschiedenis. Ik schrijf al meer dan 7 jaar over wat me bezighoudt op mijn persoonlijke blog GoAnnelies en sinds 2020 heb ook een Engelstalige boekenblog met een focus op historische fictie, by far mijn favoriete genre.

Want het zijn die verhalen uit lang vervlogen tijden die bijblijven en mensen kunnen verbinden. Verhalen hebben de kracht om je in de schoenen te plaatsen van iemand anders. Of mooier gezegd door een zekere Guy Vanderhaeghe “History tells us what people do; historical fiction helps us imagine how they felt.”

Ik verkies altijd een verhaal boven een droog geschiedenisboek vol data en stambomen (oké oké, dat is gelogen, ik hou van stambomen :D). Die boekenblog heet heel gepast In Another Era. Want soms heb ik het gevoel in het verkeerde tijdperk geboren te zijn. Al zou ik het niet lang overleven denk ik.

Met deze nieuwsbrief wil ik verschillende passies combineren: schrijven, geschiedenis en historische fictie. Ik wil de brug maken tussen wat wij weten uit populaire cultuur zoals films, tv-series, boeken… en wat er echt is gebeurd. Ik ga op zoek naar de verhalen over sterke vrouwen, dramatische liefdesverhalen, politieke complotten en bloederige veldslagen. Geen opsomming van feiten, maar een sappig verhaal dat beter wegleest dan ‘50 shades of Grey’ (niet zo heel moeilijk) of ' ‘Game Of Thrones’ (wist je dat die serie gebaseerd is op de Valoisdynastie uit Frankrijk?).

Ga jij mee op tijdreis?

Ja, schrijf me in!

Subscribe to In Another Era

Verhalen van lang en minder lang geleden.